Peters en meters

Momenteel starten wij met een project om Senegalese kinderen de mogelijkheid te geven om naar school te kunnen gaan en hen op die manier ook een kans te geven tot een menswaardiger bestaan en een uitzichtvolle toekomst. Wij kozen hiervoor een schooltje in Sabouya. Dit is een klein dorpje in de brousse vlakbij Toubacouta op 260 km ten zuiden van Dakar. Het schooltje in Sabouya bestaat momenteel uit zes klasjes met leerlingen uit Touba Nding en Sabouya.

Waarvoor doen we het

Hier is het inkomen van de familie bepalend of een kind naar school kan of niet. Hoeveel mogelijkheden een kind ook heeft en hoe graag het ook, samen met zijn of haar vriendjes ook naar school zou willen, wanneer een gezin geen voldoende bestaansmiddelen heeft, zal het kind geen onderwijs genieten en een totaal uitzichtloos leven tegemoet gaan. Hoe kan een arm gezin voor haar (meestal talrijke) kinderen zorgen voor het schoolgeld, kleding, elke schooldag een degelijke maaltijd, schoolboeken, papier, schrijfgerief?

Wat kan u doen

U kan zo'n kind echt helpen aan een betere toekomst voor een beperkte jaarlijkse bijdrage van 120,00 €, dit is nog geen 0,33 € per dag. Daar kan u toch niet aan voorbij.

Wij bezoeken al deze kindjes tweemaal per jaar en bezorgen u telkens recente informatie over uw kindje.

Neem contact met ons op

Voor verdere inlichtingen zij we steeds bereikbaar op ons telefoonnr. 013/44.47.55

Wij zouden zeer verheugd zijn als de kinderen van ons schooltje dankzij uw steun een schoolopleiding zouden krijgen, die voor hen de enige uitweg is naar een betere toekomst.

In naam van deze kinderen hartelijk bedankt.

Publish the Menu module to "offcanvas" position. Here you can publish other modules as well.
Learn More.